Sezamové nudle s krevetami
Suroviny
- 400 g Nudle Udon
- 200 g Sójové výhonky
- 150 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sezam - semena
- 0.09 kávová lžička Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cibulka jarní
- 12 ks Krevety tygří
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 969.7 mg
- Vláknina 6896 mg
- Vitamín A 6896 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme dle návodu na obalu a necháme okapat.
-
2
Ve woku na oleji opékáme prudce směs nudlí, plátků cibule, výhonků, nudliček červené papriky, masa a vyloupaných krevet. Restujeme 5 minut, poté přidáme Mirin, olej i omáčku a promícháme. Jarní cibulka a sezam poslouží na posypání.