Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí
Suroviny
- 5 g Sůl
- 100 g Rajčata Cherry
- 50 g Olivy černé
- 500 g Brokolice
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Šalotka
- 10 g Tymián čerstvý
- 300 g Mušle slávky
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 ml Voda pitná
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 100 ml Víno bílé
- 30 ml Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1342 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 799.3 mg
- Vláknina 13837.5 mg
- Vitamín A 13837.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 129.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.
-
2
Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.
-
3
Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.