Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Celer řapíkatý
- 50 g Šalotka
- 10 g Petržel - nať
- 200 g Rajčata Cherry
- 50 g Chléb toastový
- 50 g Mrkev kořen
- 50 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 255.9 mg
- Draslík 489.5 mg
- Vláknina 9561.5 mg
- Vitamín A 9561.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.
-
2
Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.
-
3
Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.
-
4
Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.
-
5
Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.