Hráškové cappellacci s humrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 100 g Šunka parmská
  • 100 g Pórek
  • 600 g Humr
  • 50 g Pórek
  • 5 g Majoránka
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Pažitka
  • 500 ml Vývar rybí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.31 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1593 kcal
  • Sacharidy 214 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1584 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1250.9 mg
  • Draslík 1161.9 mg
  • Vláknina 32577.5 mg
  • Vitamín A 32577.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Minutku povaříme ve slané vodě hrášek. Na pánvi s olejem a s lžící vody osmahneme na jemno nasekaný pórek se šunkou, hráškem a bylinkami. Vyvaříme do tuku. Vyjmeme šunku a bylinky, ostatní na jemno rozmixujeme.

  • 2

    Z mouky a vajec zaděláme těsto, vyválíme z něj velice slabý plát. Hráškovou náplň přendáme do cukrářského sáčku a na těsto jím stříkáme kopečky vzdálené od sebe 3 cm, vykrájíme trojúhelníky, přehneme ho přes náplň a špičkami k sobě, tak utvoříme cappellacci. Na oleji osmahneme pórek s bylinkami a paprikou. Přidáme maso z obou humřích klepet, osmahneme ještě 1 minutu, přidáme 3 lístky bazalky. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 10 minut.

  • 3

    Omáčku rozmixujeme se lžící oleje a přecedíme ji. Cappellacci uvaříme, scedíme je a krátce povaříme na pánvi s olejem a troškou silného humřího vývaru.

  • 4

    Na vhodný talíř dáme humří krém a na něj upravíme těstoviny. Ozdobíme humřím medailonkem, kouskem šunky, pokapeme olejem a dáme na 2 minuty zapéct do trouby.

Komentáře k receptu