Tagliatelle s cuketou a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cuketa
  • 150 g Chřest bílý
  • 5 g Sůl
  • 10 g Zázvor mletý
  • 40 g Šalotka
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 g Mušle slávky
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 20.8 mg
  • Draslík 491.2 mg
  • Vláknina 8400 mg
  • Vitamín A 8400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu nakrájené šalotky osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme maso z mušlí nakrájené na kostičky, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří. Vše přendáme do jiné nádoby a uchováme teplé.

  • 2

    V téže pánvi na másle osmažíme druhou polovinu šalotky, vložíme chřest a na plátky nakrájené cukety, pod pokličkou podusíme 10 minut, občas přilijeme malé množství teplé vody.

  • 3

    Smícháme obě směsi (zeleninu a mušle), osolíme a posypeme zázvorem. Těstoviny uvaříme „al dente" a chvíli prohřejeme s omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu