Tagliatelle s cuketou a mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 15 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 20.8 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 8400 mg
- Vitamín A 8400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu nakrájené šalotky osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme maso z mušlí nakrájené na kostičky, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří. Vše přendáme do jiné nádoby a uchováme teplé.
-
2
V téže pánvi na másle osmažíme druhou polovinu šalotky, vložíme chřest a na plátky nakrájené cukety, pod pokličkou podusíme 10 minut, občas přilijeme malé množství teplé vody.
-
3
Smícháme obě směsi (zeleninu a mušle), osolíme a posypeme zázvorem. Těstoviny uvaříme „al dente" a chvíli prohřejeme s omáčkou. Ihned podáváme.