Spaghettini s chřestem a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 393.8 mg
- Draslík 303.6 mg
- Vláknina 9540 mg
- Vitamín A 9540 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi s troškou oleje osmahneme dorůžova neoloupaný česnek, přidáme tygří krevety, krátce orestujeme, přilijeme brandy a oflambujeme. Přidáme chřest a vaříme 10 minut.
-
2
Na omáčku vezmeme nakrájené feferonky, které osmahneme na lžíci panenského olivového oleje, přidáme rajčatovou omáčku a necháme vařit 15 minut.
-
3
Spaghettini uvaříme „al dente", scedíme a ihned přidáme na pánev s tygřími krevetami a chřestem.
-
4
Spaghettini upravíme na talíř a do jejich středu dáme 1 lžíci ostré omáčky.