Spaghettini s chřestem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 200 g Chřest bílý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Omáčka rajčatová
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Sherry brandy
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Krevety tygří - loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 393.8 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 9540 mg
  • Vitamín A 9540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s troškou oleje osmahneme dorůžova neoloupaný česnek, přidáme tygří krevety, krátce orestujeme, přilijeme brandy a oflambujeme. Přidáme chřest a vaříme 10 minut.

  • 2

    Na omáčku vezmeme nakrájené feferonky, které osmahneme na lžíci panenského olivového oleje, přidáme rajčatovou omáčku a necháme vařit 15 minut.

  • 3

    Spaghettini uvaříme „al dente", scedíme a ihned přidáme na pánev s tygřími krevetami a chřestem.

  • 4

    Spaghettini upravíme na talíř a do jejich středu dáme 1 lžíci ostré omáčky.

Komentáře k receptu