Paccheri s krevetami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 250 g Lilek
- 60 g Mrkev kořen
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 150 g Celer řapíkatý
- 30 g Šalotka
- 20 g Olej rostlinný
- 400 g Těstoviny Mezzi Paccheri
- 150 g Rajčata Cherry
- 100 ml Víno bílé
- 1 ks Feferony
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 14 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 482.6 mg
- Vláknina 14600.5 mg
- Vitamín A 14600.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety podélně nařízneme tak, aby vnitřní maso zůstalo v celku; vyjmeme ho, hlavičky s krunýři dáme stranou. Na malém množství oleje osmahneme dorůžova celer, mrkev a cibuli nakrájené nadrobno; přidáme hlavičky s krunýři a podlijeme vínem. Zalijeme vodou, aby bylo vše ponořené, a necháme mírně vařit hodinu a půl.
-
2
Jakmile se odpaří voda z vývaru, propasírujeme ho přes lis na zeleninu, abychom vymačkali hlavičky, a případně ještě osolíme a opepříme. Lilek nakrájíme na plátky, přitom odstraníme semínka, a pak na kostičky; osmažíme ho na rostlinném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Šalotku nakrájíme nadrobno a lehce ji podusíme s olejem a feferonkou; přidáme rajčata nakrájená na kousky a na prudkém ohni osmahneme. Po chvíli přidáme maso z ocásků a osmahnuté kostičky lilku.
-
3
Posypeme petrželkou a podlijeme vývarem ze scampi. Omáčku povaříme do zhoustnutí a přidáme paccheri uvařené „al dente". Na pánvi dokončíme var, a je-li to nutné, přilijeme ještě vývar.