Vaječná smaženice s nudlemi, krevetami a růžičkovou kapustou
Suroviny
- 300 g Kapusta růžičková
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 22 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 323 mg
- Draslík 530.1 mg
- Vláknina 6501 mg
- Vitamín A 6501 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tenké čínské nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě, pak je scedíme a necháme odkapat.
-
2
Šalotku očistíme a pokrájíme na kostičky. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Drobné krevety očistíme a omyjeme. Vrchní lístky růžičkové kapusty sloupneme a růžičky omyjeme.
-
3
Ve woku si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k ní růžičkovou kapustu s chilli papričkou, promícháme a opékáme do změknutí kapusty. Pak přidáme uvařené nudle, krevety, ochutíme sójovou a chilli omáčkou, znovu promícháme a opékáme ještě 2-3 minuty.
-
4
Nudlovou směs odhrneme stranou k okrajům pánve, na střed dáme rozehřát 1 lžíci másla a pak doprostřed vlijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vajíčka. Za stálého míchání je necháme srazit do poloměkka, pak celou směs v pánvi promícháme a podáváme.