Grilovaná omeleta s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Cuketa
  • 30 g Sýr Čedar
  • 0.125 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 570.4 mg
  • Draslík 350 mg
  • Vláknina 2553.8 mg
  • Vitamín A 2553.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme a očistíme. Dobře osušené smícháme s nastrouhanou cuketou a drobně pokrájenými cibulkami a dáme stranou.

  • 2

    Z vajec oddělíme žloutky, zakápneme je tabascem, přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a rozšleháme. Do směsi lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Nalejeme na rozpálený olej a z jedné strany osmažíme na pánvi s ohnivzdornou rukojetí.

  • 3

    Po asi šesti minutách smažení na omeletu rozložíme odloženou krevetovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. I s pánví dáme pod gril a grilujeme, dokud omeleta nezezlátne. Omeletu podáváme rozkrájenou na díly.

Komentáře k receptu