Restované krevety s limetkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 29 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 80.1 mg
- Vláknina 3120.5 mg
- Vitamín A 3120.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si strouhanou kůru a šťávu ze dvou limetek. Další dvě limetky rozkrájíme na měsíčky a dáme stranou.
-
2
Krevety necháme v krunýřích, odstraníme jen nožičky, hlavičky a černou hřbetní žílu. Očištěné krevety opláchneme a usušíme.
-
3
Česnek drobně posekáme a zhruba půl minuty jej restujeme na oleji ve větší pánvi, poté přidáme očištěné krevety. Po pěti minutách přimícháme připravenou limetkovou kůru i šťávu, zastříkneme sherry a dobře promícháme.
-
4
Hotové krevety podáváme horké, ochucené solí a pepřem, obložené limetkami.