Restované krevety s limetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Limetka
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 29 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 3120.5 mg
  • Vitamín A 3120.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si strouhanou kůru a šťávu ze dvou limetek. Další dvě limetky rozkrájíme na měsíčky a dáme stranou.

  • 2

    Krevety necháme v krunýřích, odstraníme jen nožičky, hlavičky a černou hřbetní žílu. Očištěné krevety opláchneme a usušíme.

  • 3

    Česnek drobně posekáme a zhruba půl minuty jej restujeme na oleji ve větší pánvi, poté přidáme očištěné krevety. Po pěti minutách přimícháme připravenou limetkovou kůru i šťávu, zastříkneme sherry a dobře promícháme.

  • 4

    Hotové krevety podáváme horké, ochucené solí a pepřem, obložené limetkami.

Komentáře k receptu