Mušle s pórkem a chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Česnek
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 12 ks Mušle svatojakubské
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 779 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 746.2 mg
  • Vláknina 9030 mg
  • Vitamín A 9030 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.

  • 2

    Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.

  • 4

    Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .

  • 5

Komentáře k receptu