Mušle s pórkem a chilli
Suroviny
- 200 g Česnek
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 12 ks Mušle svatojakubské
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 746.2 mg
- Vláknina 9030 mg
- Vitamín A 9030 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.
-
2
Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.
-
3
Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.
-
4
Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .
-
5