Opékané mušle na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Mušle svatojakubské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 cl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 694 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 948.8 mg
  • Vláknina 14645.7 mg
  • Vitamín A 14645.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.

  • 3

    Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.

  • 4

    Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.

Komentáře k receptu