Opékané mušle na zelenině
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 500 g Mušle svatojakubské
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Pepř citronový
- 5 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pórek
- 3 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 3 cl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 15 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 948.8 mg
- Vláknina 14645.7 mg
- Vitamín A 14645.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.
-
3
Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.
-
4
Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.