Toasty s mušlemi a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 41 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 1468.3 mg
- Vláknina 11297.5 mg
- Vitamín A 11297.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagetu šikmo nakrájíme na plátky a dozlatova je opečeme v pánvi na 2-3 lžících rozehřátého oleje. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
-
2
Žampiony očistíme, otřeme navlhčenou papírovou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Okapaná rajčata nadrobno nasekáme.
-
3
Mušle osušíme. Sval nebo-li ořech podle velikosti vodorovně přepůlíme, jikry nebo-li korál opatrně uvolníme.
-
4
Sval lehce poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na zbývajícím olivovém oleji. Přidáme jikry a krátce opečeme. Vše vyjmeme z pánve.
-
5
V uvolněné pánvi podusíme žampiony a šalotku. Přidáme mušle, rajčata a petrželku. Opékáme asi 30 sekund. Přilijeme víno a povaříme do zhoustnutí. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Rozdělíme na toasty a horké podáváme