Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Krab
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř cayenský
  • 6 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 228.6 mg
  • Vláknina 7025.4 mg
  • Vitamín A 7025.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve pečlivě vyjmeme maso z celého uvařeného kraba. Všechno maso v míse opepříme, osolíme, přidáme ustrouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř a šťávu z 1 citronu.

  • 2

    V rendlíku rozpustíme 115 g mírně soleného másla a smícháme ho s masem z kraba. Poté ochucené krabí maso rozdělíme do připravených mističek.

  • 3

    Zbylých 115 g másla pečlivě přepustíme, polijeme krabí maso v mističkách a dáme zhruba na 1 hodinu do chladničky. Poté servírujeme s toastovým chlebem, který potřeme máslem a ozdobíme půlměsíčky citronu.

  • 4

    Pokud všechno maso nezkonzumujeme, vydrží pod máslovou krustou i 2 dny.

Komentáře k receptu