Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 34 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 60.8 mg
- Draslík 228.6 mg
- Vláknina 7025.4 mg
- Vitamín A 7025.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve pečlivě vyjmeme maso z celého uvařeného kraba. Všechno maso v míse opepříme, osolíme, přidáme ustrouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř a šťávu z 1 citronu.
-
2
V rendlíku rozpustíme 115 g mírně soleného másla a smícháme ho s masem z kraba. Poté ochucené krabí maso rozdělíme do připravených mističek.
-
3
Zbylých 115 g másla pečlivě přepustíme, polijeme krabí maso v mističkách a dáme zhruba na 1 hodinu do chladničky. Poté servírujeme s toastovým chlebem, který potřeme máslem a ozdobíme půlměsíčky citronu.
-
4
Pokud všechno maso nezkonzumujeme, vydrží pod máslovou krustou i 2 dny.