Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 59 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Asijská obalovací směs Tempura
  • 200 g Filé rybí
  • 0.25 kávová lžička Olej sezamový
  • 8 ks Krevety tygří - loupané
  • 8 ks Olihně
  • 4 ks Hřebenatka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 8 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1404 mg
  • Bílkoviny 246 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1071.1 mg
  • Draslík 122.4 mg
  • Vláknina 776 mg
  • Vitamín A 776 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky.

  • 2

    Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso.

  • 3

    Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.

  • 4

    Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme.

Komentáře k receptu