Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1404 mg
- Bílkoviny 246 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1071.1 mg
- Draslík 122.4 mg
- Vláknina 776 mg
- Vitamín A 776 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky.
-
2
Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso.
-
3
Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
-
4
Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme.