Sushi s plody moře a ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 524.3 mg
- Vláknina 10956.7 mg
- Vitamín A 10956.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
-
2
Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
-
3
Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
4
Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
-
5
Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.