Mušle ve vinné zálivce se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 92 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 261.2 mg
- Vláknina 3029.3 mg
- Vitamín A 3029.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Oškrábanou a omytou mrkev osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Řapík celeru očistíme a omyjeme, vodu setřepeme, celer nasekáme nadrobno.
-
2
Čtvrtinu cibule, mrkev a celer vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a octem, dochutíme hřebíčkem, bobkovým listem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a v zakryté nádobě dusíme na mírném ohni 10-12 minut.
-
3
Mušle očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Vaříme ještě asi 6 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, odstraníme. Pokrm dochutíme petrželkou a omastíme čerstvým máslem.
-
4
Podáváme horké.