Mušle ve vinné zálivce se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mušle slávky
  • 80 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 187 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 261.2 mg
  • Vláknina 3029.3 mg
  • Vitamín A 3029.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny. Oškrábanou a omytou mrkev osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Řapík celeru očistíme a omyjeme, vodu setřepeme, celer nasekáme nadrobno.

  • 2

    Čtvrtinu cibule, mrkev a celer vložíme do hrnce. Zalijeme vínem a octem, dochutíme hřebíčkem, bobkovým listem, solí a pepřem. Přivedeme k varu a v zakryté nádobě dusíme na mírném ohni 10-12 minut.

  • 3

    Mušle očistíme, omyjeme a přidáme do hrnce. Vaříme ještě asi 6 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, odstraníme. Pokrm dochutíme petrželkou a omastíme čerstvým máslem.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu