Mušle s koriandrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Koriandr čerstvý
  • 60 ks Mušle Venušiny
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 136.1 mg
  • Vláknina 2478.1 mg
  • Vitamín A 2478.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme 4 lžíce vody a přidáme omyté mušle. Několik minut mušle vaříme, ale jen do doby, než se otevřou. Neotevřené mušle odstraníme.

  • 2

    Koriandr opláchneme a osušíme, najemno nasekáme a vložíme do mixéru. Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek i cibuli přidáme ke koriandru a rozmixujeme. Poté přidáme olej, mletý černý pepř a sůl a opět rozmixujeme.

  • 3

    V misce smícháme strouhanku s koriandrovou omáčkou. Maso z mušlí vyjmeme, polovinu lastur uchováme. Maso nakrájíme nadrobno, vložíme do koriandrové omáčky se strouhankou a promícháme. Dochutíme bílým pepřem.

  • 4

    Lastury, které jsme si dali stranou, naplníme masovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 225°C asi 10 minut.

  • 5

    Hotové ihned podáváme.

Komentáře k receptu