Zapečené těstoviny s krevetami a lososem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Spaghettini
- 70 g Máslo čerstvé
- 200 g Losos uzený
- 280 g Krevety tygří - loupané
- 120 g Sýr Parmezán
- 300 ml Mléko polotučné
- 300 ml Bešamel
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 plátek Cibule
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 26 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 107.4 mg
- Draslík 739.6 mg
- Vláknina 24900.5 mg
- Vitamín A 24900.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
-
2
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla.
-
3
Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem.
-
4
Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.