Hřebenatky na provensálský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Rajčata
  • 16 ks Hřebenatka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 947.3 mg
  • Vláknina 6637 mg
  • Vitamín A 6637 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu