Hřebenatky na provensálský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 947.3 mg
- Vláknina 6637 mg
- Vitamín A 6637 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.
-
4
Podáváme s dušenou rýží.