Lazaně s krevetami a mořským ďasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Krevety tygří - loupané
  • 450 g Mořský ďas
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 180 g Těstoviny Lasagne
  • 85 g Sýr Parmezán
  • 220 g Portobello
  • 900 ml Bešamel
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 81.4 mg
  • Draslík 720.9 mg
  • Vláknina 3291.2 mg
  • Vitamín A 3291.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, 18 ks pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 2

    Krevety vyloupeme, zbavíme hřbetních žilek a nakrájíme, mořského ďasa očistíme, vyfiletujeme a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle restujeme krevety a rybu zhruba pět minut, dokud maso nezmění barvu. Krevety přendáme na mísu a k rybě vsypeme nakrájené houby a za občasného míchání smažíme pět minut. Poté směs přidáme na mísu ke krevetám. Do mísy přimícháme bešamel a řádně promícháme.

  • 4

    V zapékací míse vrstvíme střídavě rajčata smíchaná se sekanými bylinkami, rybí směs a nevařené lazaně. Poslední vrstvou bude rybí směs. Tu posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.

Komentáře k receptu