Lazaně s krevetami a mořským ďasem
Suroviny
- 220 g Krevety tygří - loupané
- 450 g Mořský ďas
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 180 g Těstoviny Lasagne
- 85 g Sýr Parmezán
- 220 g Portobello
- 900 ml Bešamel
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 81.4 mg
- Draslík 720.9 mg
- Vláknina 3291.2 mg
- Vitamín A 3291.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, 18 ks pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
-
2
Krevety vyloupeme, zbavíme hřbetních žilek a nakrájíme, mořského ďasa očistíme, vyfiletujeme a nakrájíme na kostky.
-
3
Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle restujeme krevety a rybu zhruba pět minut, dokud maso nezmění barvu. Krevety přendáme na mísu a k rybě vsypeme nakrájené houby a za občasného míchání smažíme pět minut. Poté směs přidáme na mísu ke krevetám. Do mísy přimícháme bešamel a řádně promícháme.
-
4
V zapékací míse vrstvíme střídavě rajčata smíchaná se sekanými bylinkami, rybí směs a nevařené lazaně. Poslední vrstvou bude rybí směs. Tu posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.