Chřestová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 113.8 mg
- Draslík 611 mg
- Vláknina 168.5 mg
- Vitamín A 168.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme.
-
3
Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty.
-
4
Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme.
-
5
Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou.