Pomerančová omáčka k ragú s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 600 g Garnát obecný
  • 50 g Jíška instantní
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 200 g Hrachové lusky
  • 400 ml Vývar rybí
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 1.5 kg Chřest bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1736 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 337 mg
  • Draslík 1308.6 mg
  • Vláknina 20747.5 mg
  • Vitamín A 20747.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.5 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Garnáty omyjeme, osušíme a odstraníme střívko. Chřest nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě s přídavkem cukru a másla. Potom přidáme lusky a vaříme ještě 5 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. Přilijeme vývar z humrů a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, vermut, pomerančovou šťávu a kůru. Vše přivedeme k varu, vmícháme jíšku a omáčku dochutíme solí, pepřem a koprem. Garnáty opékáme na zbývajícím másle 3 minuty, pak je rozpůlíme a vložíme do omáčky. Chřest s hráškem scedíme a necháme důkladně okapat. Vložíme je do velké mísy a přelijeme rybím ragú.

  • 2

    Výborně chutná s voňavou rýží basmati ochucenou nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu