Humr na francouzský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Karotka
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 300 ml Vývar rybí
  • 100 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Humr
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1844 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 690.7 mg
  • Draslík 1238.6 mg
  • Vláknina 937 mg
  • Vitamín A 937 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 381 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme.

  • 2

    V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky humra. Osolíme a opepříme. Smažíme na másle asi 2 minuty, podlijeme vínem a šampaňským, přisypeme kolečka cibule a karotky, posekanou petrželku, přilijeme rybí vývar a bešamel. Pánev přiklopíme a vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně.

  • 3

    Vyndáme porce humra, do vývaru vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně, nakonec vmícháme 4 lžíce másla.

  • 4

    Každou porci humra omáčkou přelijeme.

Komentáře k receptu