Humr na francouzský způsob
Suroviny
- 30 g Cibule
- 150 g Máslo čerstvé
- 30 g Karotka
- 5 g Petržel kudrnka
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Víno bílé
- 100 ml Víno šumivé (sekt)
- 300 ml Vývar rybí
- 100 ml Bešamel
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Humr
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1844 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 690.7 mg
- Draslík 1238.6 mg
- Vláknina 937 mg
- Vitamín A 937 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 381 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra vhodíme na pár vteřin do osolené vroucí vody, čímž ho usmrtíme. Humra rozčtvrtíme.
-
2
V hluboké pánvi rozpustíme máslo a přidáme na něj kousky humra. Osolíme a opepříme. Smažíme na másle asi 2 minuty, podlijeme vínem a šampaňským, přisypeme kolečka cibule a karotky, posekanou petrželku, přilijeme rybí vývar a bešamel. Pánev přiklopíme a vaříme 15 minut. Stáhneme z ohně.
-
3
Vyndáme porce humra, do vývaru vmícháme žloutky rozmíchané ve smetaně, nakonec vmícháme 4 lžíce másla.
-
4
Každou porci humra omáčkou přelijeme.