Hřebenatky ve smetanové omáčce s těstovinami
Suroviny
- 350 g Hřebenatka
- 25 g Houby sušené
- 350 g Těstoviny Fettuccine
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 43 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 115.6 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 6176.3 mg
- Vitamín A 6176.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme sušené houby (nejlépe hřiby). Na 20 minut je namočíme do horké vody. Poté je vyjmeme, výluh odložíme a houby nakrájíme na větší kousky.
-
2
Ve velkém rendlíku na másle a oleji zhruba 2 minuty restujeme vyloupané a nakrájené hřebenatky, poté přidáme drobně posekaný česnek, houby a smažíme ještě asi 1 minutu. Do usmažené směsi vlijeme 125 ml výluhu z hub, který jsme přecedili, smetanu, citronovou šťávu a přivedeme k varu. Poté teplotu snížíme a prohříváme, až tekutinu zredukujeme na polovinu. Omáčku ochutíme pepřem a solí.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je, vsypeme na mísu, přelijeme prohřátou omáčku a dobře promícháme. Směs ozdobíme posekanou petrželkou a ihned podáváme.