Kalamáry s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Bazalka
  • 800 g Kalamáry
  • 120 g Šalotka
  • 150 g Rajčata
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 466 mg
  • Draslík 778.6 mg
  • Vláknina 2087.5 mg
  • Vitamín A 2087.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamáry nakrájíme na kroužky, pokapeme citrónovou šťávou, necháme asi hodinu marinovat. V hrnci ohřejeme olivový olej. Zesklovatíme na něm na kroužky nakrájenou šalotku. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, špetku cukru, prolisovaný česnek, osmahneme, podlijeme bílým vínem a přidána bazalku a kalamáry i s marinádou. Vše dusíme pod pokličkou asi 30 minut, ochutíme solí a pepřem a servírujeme.

Komentáře k receptu