Ragú s ústřicemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 285.3 mg
- Draslík 721.8 mg
- Vláknina 680 mg
- Vitamín A 680 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut, vodu z ústřic a vše provaříme, přidáme maso z ústřic a velmi krátce pošírujeme, vyjmeme a rozdělíme do lastur. Vývar procedíme hustým sítem do misky, vmícháme do něj žloutek, smetanu, ochutíme cayenským pepřem. Ústřice přelijeme touto omáčkou a zapečeme asi 5 minut na nejvyšším roštu v troubě předehřáté na 250 °C.