Slávky s řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Pórek
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 ml Olej olivový
  • 1000 ml Vývar rybí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2776 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 2097.8 mg
  • Vláknina 6030 mg
  • Vitamín A 6030 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme.

  • 2

    Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře k receptu