Slávky s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2776 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 2097.8 mg
- Vláknina 6030 mg
- Vitamín A 6030 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a celer nakrájíme na proužky, mrkev a cibuli na kolečka, oloupaný stroužek česneku rozčtvrtíme.
-
2
Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme cibuli a pórek, osmahneme, poté přidáme ještě celer, mrkev a česnek a vše orestujeme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme asi 5 minut. Kuchyňsky připravené slávky uvaříme ve vývaru, až se otevřou, hrncem během varu občas lehce potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.