Slávky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 60 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Víno bílé
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1236 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2643 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 2681.6 mg
  • Vláknina 1975 mg
  • Vitamín A 1975 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 99.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, šalotky a petržel nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, osolíme, opepříme. Slávky povaříme 3 minuty v bílém víně. Neotevřené mušle a horní lastury vyhodíme, na maso do mušlí vložíme ochucené máslo. Lastury klademe vedle sebe na plech a upečeme je po dobu 5-8 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až je máslo zlatavé. Mušle položíme na talíř a ozdobíme je nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu