Slávky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1236 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 69 g
- Sodík 2643 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 285 mg
- Draslík 2681.6 mg
- Vláknina 1975 mg
- Vitamín A 1975 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 99.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek, šalotky a petržel nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, osolíme, opepříme. Slávky povaříme 3 minuty v bílém víně. Neotevřené mušle a horní lastury vyhodíme, na maso do mušlí vložíme ochucené máslo. Lastury klademe vedle sebe na plech a upečeme je po dobu 5-8 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až je máslo zlatavé. Mušle položíme na talíř a ozdobíme je nasekanou petrželí.