Krevety s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 1092.5 mg
  • Vitamín A 1092.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. V pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, osmahneme česnek a nakrájenou chilli papričku, přidáme vyloupané krevety a 6 minut je za stálého míchání opékáme. Okořeníme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme nahrubo nasekané petrželové lístky a vmícháme je do krevet.

Komentáře k receptu