Langusta s kurkumou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Langusta
  • 100 g Šunka parmská
  • 200 g Ananas
  • 200 g Meruňky
  • 20 g Med včelí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Sůl
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 351 mg
  • Draslík 1061.3 mg
  • Vláknina 5561 mg
  • Vitamín A 5561 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Langusty vložíme do vřící osolené vody a 3 minuty povaříme. Necháme okapat a podélně je rozpůlíme.

  • 2

    Z citrónu nastrouháme kůru, vidličkou ji smícháme s rozměklým máslem. Přidáme kurkumu, sůl a pepř. Šťávu z citrónu vymačkáme a uchováme.

  • 3

    Poloviny langust potřeme kurkumovým máslem, vložíme je na plech, kolem nich rozložíme šunku. Pečeme 12 minut za občasného obracení šunky a přelévání šťávy přes langusty. Oloupaný ananas nakrájíme na plátky, meruňky vypeckujeme a nakrájíme na 4 díly. Nakrájené ovoce necháme zezlátnout na 20 g ochuceného másla, přidáme med. Zkaramelizovaný výpek rozředíme a uvolníme přidáním citrónové šťávy. Uchováme v teple.

  • 4

    Langusty rozdělíme na talíře, obložíme ovocem, šunkou a zastříkneme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu