Těstoviny s krevetami a artyčoky
Suroviny
- 350 g Těstoviny Rigatoni
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Artyčoky
- 2 ks Šalotka
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 7 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3063 kcal
- Sacharidy 254 g
- Tuky 83 g
- Sodík 3300 mg
- Bílkoviny 727 g
- Uhlovodany 164 g
- Cholesterol 3162 mg
- Draslík 4022.3 mg
- Vláknina 113589 mg
- Vitamín A 113589 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu.
-
2
V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut.
-
3
V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple.
-
4
V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem.
-
5
Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme.