Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Spaghettini
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Paprika oranžová
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 67.7 mg
  • Vláknina 7246.8 mg
  • Vitamín A 7246.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.

  • 2

    Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.

  • 3

    V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu