Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce
Suroviny
- 450 g Těstoviny Spaghettini
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 125 ml Víno bílé
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Paprika oranžová
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 31 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 144.3 mg
- Draslík 67.7 mg
- Vláknina 7246.8 mg
- Vitamín A 7246.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
-
2
Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí.
-
3
V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme.