Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi
Suroviny
- 450 g Mušle slávky
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Těstoviny Spaghettini
- 120 g Olihně
- 180 g Krevety tygří - loupané
- 225 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 6 kg Krab
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1947 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 32 g
- Sodík 5185 mg
- Bílkoviny 303 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 1045.7 mg
- Draslík 6222.1 mg
- Vláknina 9734.8 mg
- Vitamín A 9734.8 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken.
-
2
Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou.
-
3
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme.
-
4
Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme.
-
5
Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme.