Špagety s krevetami a zeleninou
Suroviny
- 220 g Těstoviny Spaghettini
- 220 g Cuketa
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 25 g Sýr Parmezán
- 120 g Hrášek
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Květák
- 4 ks Krevety tygří
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 19 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 111.1 mg
- Draslík 1037.1 mg
- Vláknina 23074.8 mg
- Vitamín A 23074.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 148.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
-
2
V silnostěnném hrnci v osolené vodě uvaříme na zkus špagety, které jsme nalámali na patnácticentimetrové kousky. Poté těstoviny přecedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich olivový olej a necháme je pod poklicí na teple.
-
3
Vývar spolu s citronovou šťávou dáme vařit. Když začne voda vřít, vložíme do ní květák rozebraný na malé růžičky a mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky. Když je zelenina měkká, vyndáme ji na mísu a dáme stranou. V témže vývaru povaříme hrášek, po dvou minutách ho vyndáme a přidáme ke květáku. Vývar můžeme nechat k jinému využití.
-
4
V hlubší pánvi na polovině másla restujeme cibuli s cuketou, které jsme pokrájeli na plátky. Po třech minutách přidáme pokrájený česnek a rozmrzlé krevety a smažíme ještě další tři minuty. Na závěr přidáme zeleninu, zbylé máslo, ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli zahříváme.
-
5
Špagety přesypeme do mísy, přidáme zeleninu s masem, vmícháme posekanou petrželku a posypeme nastrouhaným parmezánem, paprikou a zdobíme nevyloupanými krevetami. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.