Závitky z jazyka s krevetovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 20 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 138.3 mg
- Draslík 861.3 mg
- Vláknina 1561 mg
- Vitamín A 1561 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z jazyka pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Krevety se strouhankou a zakysanou smetanou rozmixujeme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a nádivku ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Filety namažeme nádivkou a zavineme.
-
2
V hrnci zahřejeme máslo, zesklovatíme nadrobno nasekanou šalotku, ochutíme šafránem a krátce zpěníme. Zalijeme portským vínem, provaříme, přidáme smetanu a 2 minuty povaříme. Závitky vložíme do hrnce a přikryté necháme 6-8 minut táhnout.
-
3
Podáváme s mladými dušenými zelenými fazolkami.