Polévka s mušlemi, hřebenatkami a bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 15 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 1051.3 mg
- Vláknina 2705 mg
- Vitamín A 2705 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle i hřebenatky kuchyňsky připravíme, hřebenatky necháme stranou a mušle povaříme v osolené vodě, až se otevřou. Vývar scedíme a uchováme na později.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nadrobno nasekanou petržel. Ochutíme špetkou cayenského pepře a za stálého míchání cca 2 minuty při vyšší teplotě opékáme. Podlijeme bílým vínem a necháme 1 minutu povařit. Přidáme vývar z mušlí, rajčatový protlak, necháme 5 minut povařit. Osolíme a opepříme. Přidáme mušle a ještě 5 minut pomalu prohříváme, až jsou i hřebenatky uvařené.
-
3
Podáváme posypané zbývající petrželí s krutónky osmaženými na olivovém oleji (1 lžíce) a promíchanými s nadrobno nasekaným česnekem.