Cuketová polévka s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Mušle slávky
  • 700 g Cuketa
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 80 ml Olej olivový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb toastový
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2043 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 1424.9 mg
  • Vláknina 10795 mg
  • Vitamín A 10795 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.

  • 2

    Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.

  • 3

    Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.

Komentáře k receptu