Cuketová polévka s mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2043 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 1424.9 mg
- Vláknina 10795 mg
- Vitamín A 10795 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle zahřejeme v přikrytém hrnci v troše vody, až se lastury otevřou. Vyjmeme je a z otevřených lastur vybereme maso a vrátíme zpět do vývaru, zavřené lastury vyhodíme.
-
2
Nadrobno nasekaný česnek osmahneme na oleji, až je měkký a zlatavý. Nesmí být tmavý, protože tmavý česnek je hořký. Vmícháme na silné plátky nakrájené cukety, nastrouhanou kůru z citrónu a koriandr, potom přidáme rybí vývar. Uvedeme do varu a přikryté vaříme 10-15 minut, až jsou cukety měkké.
-
3
Polévku rozmixujeme, přidáme mušle a vývar z mušlí a prohřejeme, již však nevaříme, jinak by mušle ztvrdly.
-
4
Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s opečeným toastovým chlebem potřeným česnekem.