Brokolicová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1148 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 31.8 mg
- Draslík 853.8 mg
- Vláknina 14320 mg
- Vitamín A 14320 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 209.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat, květák nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a zesklovatíme v hrnci na troše oleje, přidáme květák, vmícháme ovesné vločky, osmahneme a podlijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem.
-
2
Okořeníme a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a opětovně zahřejeme. Brokolicí přidáme do polévky, vmícháme mléko, přidáme krevety a vše zahřejeme. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a ihned podáváme.