Špenátová polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1103 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 744.2 mg
- Vláknina 6062.5 mg
- Vitamín A 6062.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké proužky. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát a za stálého míchání necháme zvadnout.
-
2
Podlijeme drůbežím vývarem a kokosovým mlékem, osolíme, opepříme a necháme 10 minut částečně přikryté vařit. Ke konci varu přidáme krevety a dochutíme tabascem.