Krevetová polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Anglická slanina
  • 800 g Brambory
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 2232 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 144.3 mg
  • Draslík 1641 mg
  • Vláknina 19607.5 mg
  • Vitamín A 19607.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 88.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru.

  • 2

    Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce.

  • 3

    Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme.

  • 4

    Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku.

Komentáře k receptu