Pikantní nakyslá polévka s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3167 kcal
- Sacharidy 193 g
- Tuky 87 g
- Sodík 5729 mg
- Bílkoviny 932 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 4204.5 mg
- Draslík 2002.8 mg
- Vláknina 6553 mg
- Vitamín A 6553 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar uvedeme do varu.
-
2
Rozpůlíme žampiony, jarní cibulky nakrájíme na dvoucentimetrová kolečka, krevety kuchyňsky připravíme. Do vývaru vmícháme citrónovou šťávu, chilli pastu, rybí omáčku a najemno nasekaný koriandr, pak přidáme žampiony, jarní cibulky a krevety a asi 10 minut povařime.
-
3
Odstavíme a vmícháme šťávu z limetky a nasekanou citronovou trávu.