Gazpacho s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 30 g Med včelí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Sherry brandy
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Rajčatová šťáva
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Bazalka
  • 6 ks Rajčata
  • 2 ks Okurka salátová
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 79.9 mg
  • Draslík 1136 mg
  • Vláknina 11172.5 mg
  • Vitamín A 11172.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná rajčata a okurky zbavené semínek, očištěné papriky a chilli papričky, cibulí, česnek a bazalku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Dobře promícháme olivový olej, ocet, sherry brandy, med a citrónovou šťávu, aby vznikla homogenní zálivka. Procezený vývar promícháme s rajčatovou šťávou a připravenou zálivkou a ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Polovinu rajčat, okurek, paprik a lístků bazalky a celé množství chilli papriček, cibule a česnek několik minut mixujeme.

  • 4

    Smícháme rozmixovanou zeleninu se zbývajícími kousky rajčat, okurek a paprik, dobře promícháme a uložíme do chladničky.

  • 5

    Před podáváním rozdrtíme v mixéru ledové kostky, vmícháme do vychlazené polévky, osolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme zbývající bazalkou a krevetami.

  • 6

    Podáváme s čerstvou ciabattou.

Komentáře k receptu