Čínská krevetová polévka
Suroviny
- 30 g Maizena - kukuřičný škrob
- 300 g Treska aljašská
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 50 g Koriandr čerstvý
- 10 g Pepř černý mletý
- 50 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej olivový
- 4 ks Houby černé
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 1 l Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 14 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 67.1 mg
- Draslík 446 mg
- Vláknina 4175 mg
- Vitamín A 4175 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody. Poté je necháme okapat, odřízneme tvrdší části a zbytek nakrájíme na jemné nudličky. Jemně nasekaný zázvor vložíme do vývaru a přivedeme k varu. Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3-4 cm dlouhé nudličky. Maizenu smícháme se solí a nudličky ve směsi pečlivě obalíme. Po jedné je protáhneme lehce rozšlehaným bílkem a vložíme do vřícího vývaru. Zprudka povaříme přibližně 3 minuty.
-
2
Připravené houby rychle osmahneme na pánvičce na oleji. Přidáme je i s krevetami do vývaru a povaříme přibližně 2 minuty, zkontrolujeme, zda jsou kousky ryby dostatečně vařené. Vmícháme ocet a nasekané lístky koriandru. Dochutíme pepřem, případně dosolíme. Přivedeme k varu a ihned servírujeme.