Rybí polévka s vermutem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 8 g Pepř cayenský
  • 8 g Pepř bílý
  • 500 g Treska mražená
  • 25 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 50 ml Dolin - Vermouth
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 15 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 210 g
  • Sodík 12473 mg
  • Bílkoviny 101 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 74.4 mg
  • Draslík 3820.3 mg
  • Vláknina 15636 mg
  • Vitamín A 15636 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.6 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme v něm cibuli, česnek, celer, fenykl, mrkev, oloupaná rajčata zbavená semínek i očištěné papriky. Vše nakrájené na kostičky. Přidáme bylinky a krátce za stálého míchání osmahneme.

  • 2

    Podlijeme vývarem a vínem, 10 minut povaříme. Ochutíme vermutem, oběma druhy pepře, osolíme, přidáme ryby nakrájené na kostičky a krevety.

  • 3

    Necháme asi 5 minut táhnout, již nevaříme. Posypeme nahrubo nasekanou petrželí a podáváme.

Komentáře k receptu