Rybí polévka s vermutem
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 5 g Sůl
- 8 g Pepř cayenský
- 8 g Pepř bílý
- 500 g Treska mražená
- 25 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 50 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 50 ml Dolin - Vermouth
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 3 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 15 l Vývar rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 951 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 210 g
- Sodík 12473 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 74.4 mg
- Draslík 3820.3 mg
- Vláknina 15636 mg
- Vitamín A 15636 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.6 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme v něm cibuli, česnek, celer, fenykl, mrkev, oloupaná rajčata zbavená semínek i očištěné papriky. Vše nakrájené na kostičky. Přidáme bylinky a krátce za stálého míchání osmahneme.
-
2
Podlijeme vývarem a vínem, 10 minut povaříme. Ochutíme vermutem, oběma druhy pepře, osolíme, přidáme ryby nakrájené na kostičky a krevety.
-
3
Necháme asi 5 minut táhnout, již nevaříme. Posypeme nahrubo nasekanou petrželí a podáváme.