Mandarinky plněné krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 4 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 325.4 mg
- Vláknina 7622.5 mg
- Vitamín A 7622.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety nakrájíme na kousky dlouhé cca 3 cm, v míse zakapeme rýžovým vínem, okořeníme solí a pepřem, důkladně promícháme. Do mísy nalijeme teplou vodu, přidáme rýžové nudle, necháme 5 minut nabobtnat. Scedíme a přidáme ke krevetám. Mísu necháme cca 15 minut v horké vodní lázni, občas promícháme. Mandarinky omyjeme horkou vodou, vydlabeme opatrně dužinu. Nesmíme poškodit slupku. Mandarinky naplníme připravenou krevetovou směsí a necháme 5 minut v páře. Ihned podáváme.