Vejce plněná krevetovou náplní a koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 258.5 mg
- Draslík 321.8 mg
- Vláknina 3285 mg
- Vitamín A 3285 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Prolisujeme sítem a smícháme s tvarohem. Krevety nasekáme, vmícháme do tvarohu se žloutky a osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti žloutku. Kopr nasekáme najemno, obalíme v něm připravené kuličky a vložíme do polovin vajec do důlku po žloutcích.
-
2
V míse připravíme zálivku z oleje, octa a soli. Listy salátu nastrouháme a rovnou vkládáme do mísy. Salát se zálivkou důkladně a opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a poklademe 2 polovinami vajec. Hotový pokrm podáváme s opečeným toastem.