Krevety na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 182.3 mg
- Draslík 180.2 mg
- Vláknina 4472 mg
- Vitamín A 4472 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci másla, nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přisypeme 1 vrchovatou lžičku mleté papriky, promícháme a až se máslo zbarví do červena, přidáme loupané krevety bez hlav, zalijeme vývarem a necháme 5 minut povařit. Přilijeme bešamel, do kterého jsme přimíchali trochu strouhaného sýru. Prohřejeme a stáhneme z ohně.
-
2
Podáváme s dušenou rýží, do které vmícháme 2 lžíce sterilovaného hrášku.