Thajský nudlový salát
Suroviny
- 30 g Ucho Jidášovo
- 60 g Kukmáky
- 120 g Nudle rýžové
- 120 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Vepřové maso pečené
- 5 ks Chilli paprička
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 20 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 72.8 mg
- Draslík 79.2 mg
- Vláknina 2480 mg
- Vitamín A 2480 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.
-
2
Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.
-
3
Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.
-
4
Rozdělíme do misek a podáváme.