Thajský nudlový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ucho Jidášovo
  • 60 g Kukmáky
  • 120 g Nudle rýžové
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 5 ks Chilli paprička
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 79.2 mg
  • Vláknina 2480 mg
  • Vitamín A 2480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.

  • 2

    Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.

  • 3

    Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.

  • 4

    Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu