Řezy z mořského jazyka s humrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 17 g
- Sodík 448 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 1497.9 mg
- Vláknina 23829.5 mg
- Vitamín A 23829.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety rozkrojíme na 4 porce, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zakryté povaříme 12 minut. Vařené maso z humra nakrájíme na plátečky.
-
2
Filety rozdělíme na talíře, na ně položíme kousky humra a přelijeme horkou kari omáčkou. Podáváme s pečeným bramborem.